Menu
U bevindt zich hier: Pro-t-Action - RI&E

RI&E

Een RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) beschrijft de risico’s voor de veiligheid en gezondheid op een werkplek. Ook staat hierin vermeld welke maatregelen een werkgever neemt om deze risico’s te verminderen. Elk bedrijf of organisatie is verplicht een RI&E op te stellen.

Neem contact met ons op

RI&E

Voorbeelden van risico’s op een werkplek:

  • Gevaarlijke stoffen en straling
  • Lawaai
  • Veiligheid van machines
  • Lichamelijke belasting
  • Werkdruk en werkstress

De risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) is een soort checklist die wordt gebruikt om alle risico’s van uw bedrijf of organisatie in kaart te brengen. Alle mogelijke risico’s komen aan bod en de uitkomsten van de RI&E geven u inzicht in eventuele bedreigingen voor uw onderneming.

Het plan van aanpak RI&E
Na de risico inventarisatie wordt er een plan van aanpak opgesteld. Dit is door middel van de Arbo-wet verplicht gesteld. Ook wordt door de meeste verzekeraars en banken een actuele RI&E geëist. In het plan van aanpak staat welke maatregelen een werkgever neemt om de risico’s zo klein mogelijk te maken. Voorbeelden van deze maatregelen zijn welke verbeteringen de werkgever gaat doorvoeren, welke daarvan het belangrijkste zijn, wanneer ze afgerond moeten zijn en wie voor de uitvoering verantwoordelijk is. Bovendien is het van belang dat er een doelstelling bekend is met betrekking tot de gewenste realisatiedatum.

Hulp nodig met een RI&E?
Pro-t-Action kan uw bedrijf of organisatie helpen met het invullen van de RI&E. Onze hoogopgeleide en ervaren veiligheidskundigen, arbeidshygiënisten en ergonomen zoeken samen met u naar praktische- en maatwerkgerichte oplossingen die het meest effectief zijn voor uw onderneming. Bovendien zorgen wij voor de wettelijke toetsing van de risico inventarisatie en evaluatie die voor sommige bedrijven vereist is. Dit is afhankelijk van de grootte en de specifieke risico’s.

De werkwijze van Pro-t-Action
Wanneer u een afspraak heeft gemaakt komt er een deskundige bij u langs om samen met u de mogelijke risico’s te inventariseren. Dit resulteert in een betrouwbare analyse van de risico’s en de inschatting van de ernst hiervan. Daarna leggen wij onze bevindingen vast in een rapportage die wij met u bespreken. Vervolgens zoeken we samen naar de meest praktische oplossing voor uw onderneming en wordt er een definitief rapport opgesteld.