Menu
U bevindt zich hier: Pro-t-Action - Blog - “Over preventie gesproken….”

'Houten (terras)vlonder prachtig en gevaarlijk….!’

Langzamerhand zijn we terechtgekomen in een periode waarin de zon minder kracht heeft, het daglicht fors korter is en bepaalde plekken buiten niet meer drogen.

Sommige plaatsen zijn veranderd van een mooie relaxplek in een gevaarlijke en supergladde glijbaan. Terrasvlonders, houten bruggen, balkons en steigers vormen plotseling een risico.

Op de planken is het lastig om een tape te bevestigen. Het hout blijft werken en vocht beinvloedt de lijmlaag negatief. Een oplossing kan zijn het aanbrengen van een permanente antisliplaag door een combinatie van tape met een primer of een coating. Voor veel eigenaren geen optie omdat er in de zomer (blote voeten) geen probleem is en de antislipmaterialen moeten kunnen worden weggenomen.

Op eenvoudige wijze en met een beperkte investering, kunnen deze ‘uitglijders’ sterk worden beperkt of zelfs geheel worden voorkomen. Door het toepassen van een aluminium plaat met antisliplaag of antislipmatten is er weer voldoende grip. Deze voorzieningen zijn eenvoudig te bevestigen en te verwijderen.

Op deze manier blijft de decoratieve en warme toepassing van hout ook in de winter  veilig beloopbaar.

Eigenlijk raar dat niet iedereen antislipmateriaal aanbrengt om de veiligheid te vergroten…..!