Menu
U bevindt zich hier: Pro-t-Action - Blog - “Over preventie gesproken….”

'Werkgever op glad ijs..…’

‘Werkgever op glad ijs..…’

Wie werkt op een gladde vloer of in een omgeving waar vloeistoffen op de vloer kunnen komen, loopt uitglijdrisico. Jaarlijks ontstaan vele ongevallen of bijna ongevallen. Hartstikke vervelend natuurlijk als je ongewild het middelpunt van alle aandacht bent of, erger nog, letsel oploopt. Een drama als het blijvend letsel tot gevolg heeft.

Naast het risico op uitglijden, is er nog een vervelende bijkomstigheid van een gladde vloer. Je voelt je onzeker als je staat of loopt. Je probeert vallen te voorkomen met verkrampen, onnatuurlijke bewegingen en uiteindelijk fysieke klachten als gevolg.

De werkgever is verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. En ook al gebeuren er geen ongevallen, toch kan er arbeidsgerelateerd verzuim ontstaan. Door een permanent verkrampte houding ontstaan klachten aan benen, rug, schouders etc. Jammer, want het is niet nodig! Ook dit type verzuim is een te voorkomen kostenpost.

Op eenvoudige wijze en met een heel beperkte investering, kunnen ‘uitglijders’ op de werkplek worden beperkt of zelfs geheel worden voorkomen.

Eigenlijk raar dat niet iedereen Ergomatten probeert om de arbeidsomstandigheden te optimaliseren…..!