Menu
U bevindt zich hier: Pro-t-Action - Opleiding & Training - BHV Opleidingsplan

Het BHV opleidingsplan

Het BHV-opleidings- en -oefenplan maakt deel uit van het BHV-plan. De inhoud is gebaseerd op het “BHV-beleidsplan” en op het “BHV-plan”.

Actualiseren

Omdat zowel de organisatie, de kennis als de inzichten een dynamisch karakter hebben, kiezen wij er graag voor het opleiding- en oefenplan op te stellen voor een periode van 3 jaar. Het actualiseren van dit plan kan dan gelijke tred houden met de actualiseringsactiviteiten van de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E). De RI&E immers, is de basis voor de opbouw, inhoud en het competentieniveau van de BHV-organisatie.

In het BHV opleidingsplan wordt weergegeven op welke wijze de competenties van de BHV’ers worden verworven en onderhouden. Bovendien is opgenomen op welke wijze wordt getraind en in teamverband wordt geoefend.

Evalueren

Een belangrijk onderdeel wordt gevormd door de wijze en frequentie van evalueren van het adequaat handelen, het samenwerken en het eindresultaat. Het verwerken van de uitkomsten hiervan vormt vervolgens de basis voor de volgende les- en oefenprogramma’s.

Pro(t)Action heeft uitgebreide ervaring met het opstellen en begeleiden van BHV opleiding- en oefenprogramma’s