Menu
U bevindt zich hier: Pro-t-Action - Brandveiligheid bedrijven

Brandveiligheid bedrijven

Brandveiligheid bij bedrijven wordt steeds belangrijker. Dit komt mede door de aangescherpte eisen van verzekeraars. Bovendien spelen wijzigingen in de brandweerorganisaties en veranderde inzichten in eigen verantwoordelijkheid een rol.

Neem contact met ons op

Brandveiligheid bedrijven

Het beperken van de ontwikkeling van brand
U dient maatregelen te nemen om brandgevaarlijke situaties te voorkomen. Bij brand moet u de ontwikkeling en uitbreiding van brand en rook voldoende beperken. Dit kunt u doen door gebruik te maken van onbrandbare of brandvertragende materialen die voldoen aan bepaalde normen. Bovendien zijn er wettelijke voorschriften voor onder andere blusmiddelen, uitgangen en vluchtroutes, stoffering en versiering, installaties voor verwarming en kookdoeleinden en verlichtingsinstallaties.

Brandveiligheid bij bedrijven
Pro-t-Action helpt de brandveiligheid bij bedrijven aan te scherpen. Wij leggen u uit wat deze brandveiligheid nu eigenlijk precies betekent, welke eisen overheidsinstanties stellen en wat hun feitelijke rol is. Daarnaast onderzoeken wij of uw gebouw wel brandveilig is en hoe het staat met de continuïteit van uw bedrijf. Wij adviseren u op het gebied van brandmeldings- en ontruimingsinstallaties, brandveiligheid van de constructie, vluchtroutes en rook- en brandcompartimentering. Voor zowel bestaande als nieuwe gebouwen is dit van groot belang.

Doe de quickscan brandveiligheid!
Wilt u weten hoe het met de brandveiligheid bij bedrijven, maar dan vooral in uw eigen gebouw gesteld is? Dan kunnen wij voor u een quickscan met betrekking tot de brandveiligheid uitvoeren. U krijgt dan een eerste indruk van de huidige situatie binnen uw bedrijf. We toetsen uw gebouw aan de huidige regelgeving en sporen eventuele brandgevaarlijke situaties op. We houden ons bezig met de volgende onderwerpen:

  • Brandbeveiligingsinstallaties
  • Veilige vluchten
  • Brandcompartimentering
  • Interne hulpverlening

Wanneer wij de quickscan voor “brandveiligheid bedrijven” bij u hebben uitgevoerd, worden deze bevindingen in een duidelijke rapportage vastgelegd. Wanneer uit de rapportage blijkt dat er tekortkomingen zijn, kunnen wij dit nader voor u onderzoeken. Pro-t-Action zal concrete oplossingen voorstellen zodat u in ieder geval de zekerheid heeft die voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.

Meer weten over brandveiligheid bij bedrijven?
Pro-t-Action helpt veel bedrijven op het gebied van brandveiligheid. Wilt u ook advies of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.