Menu
U bevindt zich hier: Pro-t-Action - Werkbeleving en werktevredenheid onderzoek

Werkbeleving en werktevredenheid onderzoek

Werkbelevingsonderzoek – werknemer tevredenheids onderzoek

Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt. Er is echter een duidelijk verschil dat vooral te maken heeft met de doelstellingen van het onderzoek.

Een werkbelevingsonderzoek is gericht op de subjectieve beleving van (een groep) medewerkers in relatie tot hun arbeidsomstandigheden. Vaak wordt dit onderzoek (meestal in de vorm van een enquête of groepsinterviews) gehanteerd voorafgaand aan een RI&E. Hierdoor is de werknemersparticipatie maximaal. Dit instrument kan ook worden ingezet in het kader van psychosociale problematiek. De resultaten van het werkbelevingsonderzoek worden aangewend om sturing te geven aan het arbo- en verzuimbeleid.

Een werknemer tevredenheids onderzoek of medewerker tevredenheids onderzoek is een HRM instrument waarin de subjectieve beleving wordt gevraagd van de medewerker in relatie tot zijn functie en de organisatie waarin hij werkt.  De resultaten van een werknemertevredenheidsonderzoek worden aangewend om sturing te geven aan het personeelsbeleid.

Benieuwd naar onze aanpak? We maken graag een afspraak om kennis te maken met u en uw organisatie en op basis hiervan een passend voorstel te doen.