Menu
U bevindt zich hier: Pro-t-Action - Onderzoek arbeidsbelasting en arbeidsbelastbaarheid

Onderzoek arbeidsbelasting en arbeidsbelastbaarheid

De uitkomsten van dit onderzoek geven informatie over de balans tussen de belastbaarheid van de persoon (wat kan iemand aan) en de functionele belasting (wat eist de functie van de medewerker).

Het is evident dat hierin een evenwicht moet bestaan. Zo niet, dan is uitval (verzuim) meestal het gevolg. Het beoordelen van de belasting/belastbaarheid is een persoonsgebonden onderzoek en daarom vaak een onderdeel van de verzuimbegeleiding en -beheersing. Op groepsniveau kan het instrument worden gehanteerd om te beoordelen of de functionele eisen in overeenstemming zijn met het competentieprofiel van bepaalde functiegroepen. Dit proces is meestal onderdeel van een functie-risico profiel en kan onderdeel zijn van arbeidsinzetbaarheid management.

Wij hebben een ruime ervaring in het uitvoeren van deze onderzoeken en het interpreteren van de uitkomsten. Natuurlijk kunnen wij u vervolgens ook helpen met het vinden van een passende oplossing in die gevallen waarin blijkt dat interventie gewenst is.