Menu
U bevindt zich hier: Pro-t-Action - VCA

VGM Checklist Aanemers (VCA)

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers en kan betrekking hebben op personen of bedrijven. Vaak wordt er van een bedrijf gevraagd in het bezit te zijn van een VCA certificaat om in aanmerking te komen voor opdrachten.

Door VCA toe te passen in uw organisatie geeft u aan een bepaald veiligheidsniveau in uw organisatie na te streven. U kunt uw bedrijf laten certificeren op drie niveaus:

  • * ster, is gericht op directe veiligheidsbeheersing bij activiteiten op de werkvloer en is bedoeld voor bedrijven die niet als hoofdaannemer optreden;
  • ** sterren, is gericht op directe veiligheidsbehersing bij activiteiten op de werkvloer en de organisatiestructuur binnen het bedrijf. Dit certificeringsniveau si bedoeld voor hoofdaannemers.
  • Petrochemie, voor de petrochemiecertificering moet het bedrijf voldoen aan alle eisen van het VCA handboek. Dit certificatieniveau wordt gevraagd aan bedrijven die werkzaamheden willen verrichten bij petrochemische bedrijven.

Onze veiligheidskundigen fungeren als klankbord of als gids tijdens het gehele certificeringstraject. Ook verzorgen wij interne audits en de verplichte veiligheidskundige ondersteuning. Wij maken graag een afspraak om uw wensen en onze mogelijkheden duidelijk in kaart te brengen.