Menu
U bevindt zich hier: Pro-t-Action - Machineveiligheid

Machineveiligheid: Richtlijn Arbeidsmiddelen

In de Richtlijn Arbeidsmiddelen zijn minimumeisen waaraan arbeidsmiddelen moeten voldoen opgenomen. Een arbeidsmiddel (machine) moet voldoen aan de richtlijn om te waarborgen dat uw medewerkers  de machines veilig kunnen gebruiken.

Machines worden tegenwoordig bij productie voorzien van een CE-markering. Met de CE-markering wordt aangegeven dat het product volgens Europese afspraken is gefabriceerd en een veilige constructie heeft. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om ervoor te zorgen dat nieuwe machines aan die besluit (blijven) voldoen door voldoende onderhoud. Machines zonder CE-markering of waaraan wijzigingen zijn doorgevoerd moet u laten beoordelen volgens de Richtlijn Arbeidsmiddelen.

Pro(t)Action kan uw machines beoordelen aan de Richtlijn Arbeidsmiddelen. Hiermee borgt u dat uw machines veilig gebruikt kunnen worden door uw personeel en voldoet u aan de Arbowet.

Pro(t)Action
Heeft u vragen over de Richtlijn Arbeidsmiddelen of bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Neemt u dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.